MiraVet

Hevosystävällistä kokonaisvaltaista eläinlääkintää Etelä-Suomen alueella

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2012 Helsingin Yliopistosta ja suoritan siellä tällä hetkellä hevoserikoiseläinlääkärin tutkintoa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ja osaamisalueena minulle ovat hevosten hammassairaudet ja niiden hoito. Olen on suorittanut kolmiosaisen kurssin hevosten hammassairauksista vuosina 2012–2013 ja kouluttaudun aiheesta jatkuvasti lisää. Viimeisimpänä hevosten hampaiden juurihoidot ja kirurgiset poistot seisovalle hevoselle. 

Katso minun CV

Hevonen eläimenä on kiehtova, herkkä ja nöyrä laumaeläin, jota ihmisen ei ole aina helppo tulkita. Esimerkiksi hevosen vastustelua tulisi aina ensisijaisesti ajatella kipuoireiluna. Olen perehtynyt hevosen käyttäytymiseen jo lopputyössä tutkin hevosen häiriökäyttäytymistä ja pyrin syventämään ymmärrystäni hevosen käytöksestä ja kivun ilmentämisestä. Esimerkiksi hevosen vastustelua tulisi aina ensisijaisesti ajatella kipuoireiluna.

Hevosen hyvinvointi on minulle tärkeää. Kuinka pitää hevosta ja käyttää hevosta harrastuksiin tai kilpailuihin eettisesti hyväksyttävällä tavalla hevosen hyvinvointi huomioiden? Olen tutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (AT) ja opettelen hevoselle terveellistä tapaa kantaa ratsastajaa mm. Akateemisen ratsastustaiteen kautta omien hevosteni kanssa.

Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto on tärkeä osa hevoseläinlääkärin työtä ja siksi teen mielellään yhteistyötä muiden hevosalanammattilaisen kanssa – kengittäjistä satulansovittajiin ja hevosten kouluttajiin. Myös hevosen toipuessa sairaudesta on eläinlääkärin hyödyllistä keskustella kuntoutuksesta esimerkiksi fysioterapeutin ja valmentajan kanssa.

Hevosen hyvinvointi monen tekijän summa. Autan niin pienissä kuin suuremmissa tarpeissa – terveydenhuollosta suurempiin hammasoperaatioihin.

Mira Hämäläinen